Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Humánmenedzsment szakközgazdász

#Szakirányú továbbképzés   #Üzleti   #Nyitott  
Képzés célja / The aim of the training
A humánmenedzsment szakközgazdász szakirányú továbbképzési szak célja az emberierőforrás-menedzsmentben vagy az üzleti élet más területén szervezeti tapasztalattal rendelkező és a HR terület iránt érdeklődő, felsőfokú végzettséggel rendelkező munkatársak felkészítése a HR területen belüli középvezetői, illetve más szervezeti egységek felé történő HR-es kapcsolattartói feladatkörökre. A képzésben résztvevők a legfontosabb elméleti alapozás után gyakorlati esettanulmányok alkalmazásával kapnak naprakész menedzsment ismereteket. A képzés kiemelt célja a különböző emberi erőforrás menedzsment rendszerek működtetéséhez elengedhetetlen készségek fejlesztése.
Képzési idő / Length of training period
4 félév
Jelentkezési határidő / Application deadline
2021. augusztus 31.
Képzési díj / Training fee
160.000 Ft/félév
Képzés helyszíne / Location
Miskolci Egyetem
Szerezhető végzettség / Job Qualifications
Szakközgazdász humánmenedzsment szakon
Főbb témakörök – tárgyak / Main areas and topics
− Az elméleti alapozó tárgyak célja az alapvető felsőfokú társadalomtudományi ismeretek átismétlése, illetve pótlása, továbbá az emberi erőforrások menedzsmentje szempontjából releváns és aktuális ismeretek átadása.
− Az üzleti, gazdálkodási ismeretek körébe tartozó tárgyak áttekintést nyújtanak napjaink üzleti szervezeteinek vezetői kérdéseiről és leggyakrabban alkalmazott megoldásairól.
− A módszertani tárgyak célja, hogy felkészítse a hallgatókat a gyakorlati relevanciával is bíró alkalmazott kutatásra, beleértve a szakdolgozat elkészítéséhez szükséges alapvető ismereteket, illetve a szemléleti-filozófiai alapozást.
− A szakhoz kapcsolódó HR-es szakmai tárgyak az emberi erőforrás menedzsment egyes részterületeihez kapcsolódó gyakorlati készségek fejlesztését, valamint a „legjobb gyakorlatok” megszerzését segítik elő.
− A szakmai tárgyak körébe tartozó önismeretei tárgyak célja a szakmai identitás fejlesztése, illetve fejlesztési módszertanokhoz saját élmény nyújtása.
Felvételi követelmények / Admission requirements
Gazdaságtudományok képzési területen alapképzésben megszerzett közgazdász oklevél
Bővebb leírás / Detailed description

A képzés során elsajátítandó tudáselemek:

Az egyes EEM rendszernek szerepe a szervezeti stratégia eredményes megvalósításában;

Szervezetfejlesztési kezdeményezések támogatása az egyes EEM rendszerek adta keretek között;

Az emberi erőforrás rendszerekre vonatkozó fejlesztési igények meghatározása.

Képzésfelelős: Dr. Dabasi Halász Zsuzsanna, Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet, Gazdaságtudományi Kar