Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Gasztronómiai specialista

#Szakirányú továbbképzés   #Üzleti   #Nyitott  
Képzés célja
A Gazdaságtudományi Kar Marketing és Turizmus Intézete szakirányú továbbképzésének a célja gasztronómiában jártas szakember képzése, aki fel van vértezve a vendéglátó termék- és technológiai ismeretekkel, jártas a világ italkínálatában, önállóan össze tud állítani ital- és ételsorokat, véleményét tudományos alapokra támaszkodva tudja kinyilvánítani, önállóan tud étteremvezetést ellátni, és ételkritikusként is megállja helyét.
Képzési idő
2 félév
Képzési díj
280000 Ft/félév
Helyszín
Miskolci Egyetem
Szerezhető végzettség
Gasztronómiai specialista
Főbb témakörök - tárgyak
Turizmus rendszere
Turizmusmarketing
Fogyasztói magatartás
A világ borászata és borturizmusa
Bormarketing
Élelmiszerbiztonság és higiénia a vendéglátásban
Éttermi menedzsment
Gasztronómia és italismeret
Gasztronómiai trendek
Gasztroturisztikai esettanulmányok
Kulináris geográfia
Nemzetközi gasztronómia
Rendezvényszervezés
Vendéglátás informatikai támogatása
Felvételi követelmények
Bármely képzési területen szerzett BSC (korábbi képzési rendszerben főiskolai) végzettség
Egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés.
Bővebb leírás

A képzés olyan gazdasági ismeretanyagra építkezik, amelynek birtokában a résztvevő képessé válik önállóan vezetni éttermet, globális ismeretekkel rendelkezik a vendéglátás-felszolgálás-ital- és ételismeret-táplálkozástan-élelmiszerbiztonság-kulináris világ tekintetében. El tudja majd látni önállóan a beszerzési feladatokat, meg tudja szervezni a munkát a vendéglátásban, rendezvényt szervez, ellátja a F&B menedzseri teendőket.
A cél olyan termékspecifikus és gyakorlatorientált képzés, amelynek a fókuszában a széleskörű tudásanyag átadása áll, hogy a résztevő komplex ismeretekkel rendelkezzen a gasztronómia specifikus területein, ne szegmentálódjon ital-, étel-, vendéglátás ismeretekre, hanem minden területen egyformán fel legyen tudással vértezve és az összefüggéseket, összefonódásokat átlássa, a folyamatot teljes egészében lássa és a későbbiekben tudja működtetni, a gyakorlatban adaptálni. Fontos, hogy az élelmiszerbiztonság követelményrendszerében el tudjon igazodni a vendéglátó egység vezetője, önállóan meg tudja szervezni a munkacsoportot és ellátni az élelmiszerhigiéniai teendőket. A kurzus résztvevője ismerni fogja a vendéglátás szervezési-vezetési fő- és részfolyamatait, gazdálkodási összefüggéseit, ezek működtetéséhez használni tudja az innovatív digitális eszközöket is.

Szakfelelős: Dr. Bene Zsuzsanna, egyetemi docens, bene.zsuzsanna@uni-miskolc.hu