Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Munkavédelmi szakmérnök

#Szakirányú továbbképzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
A Műszaki Földtudományi Kar képzésének a célja, hogy az üzemek, szaktanácsadó intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, szakigazgatási intézmények munkatársait, a kapcsolódó tudományterületekre alapozva, új ismeretek átadásával és a régebbi ismeretek elmélyítésével tegye alkalmassá az új kihívásoknak való megfelelésre az alábbi területeken: általános, a munkavédelemhez kapcsolódó ismeretek: a biztonságtudomány elmélete; a munkavédelmi jog alapjai; a munkaélettan és munkalélektan; a szakmai kommunikáció és módszertan ismeretei.
Képzési idő
4 félév
Képzési díj
160000 Ft/félév
Helyszín
Miskolci Egyetem
Szerezhető végzettség
Munkavédelmi szakmérnök
Főbb témakörök - tárgyak
Alkalmazott munkavédelmi ismeretek és tudáselemek: a villamosság biztonságtechnikájával, a világítástechnikával, a munkavédelem jogi és eljárási ismereteivel, a foglalkozás-egészségüggyel, foglalkozási ártalmakkal, a fűtéssel, szellőzéssel, klímával, a zaj- és rezgésvédelemmel, valamint az ergonómiával kapcsolatos ismeretek. Specifikus munkavédelmi ismeretek: egyéni védőeszközök, a kémiai biztonság, a nyomástartó berendezések és hegesztés biztonságtechnikája, a gépek és technológiák biztonságtechnikája, az anyagmozgatás és raktározás biztonságtechnikája, a létesítés és létesítmények biztonsága, a szabványosítás és minőségmenedzsment, a kockázatértékelés, a munkahigiéné, a pszichoszociális kockázatok kezelése, valamint a vállalkozásmenedzsment és a tűzvédelmi ismeretek.
Felvételi követelmények
Műszaki területen szerzett BsC vagy MsC (korábban főiskolai vagy egyetemi) végzettség