Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nemzetközi hegesztett szerkezet tervezőmérnök

#Szakirányú továbbképzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
Az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet képzésének célja olyan, korszerű ismeretekkel rendelkező, a nemzetközi normáknak megfelelő szakemberek kiképzése, akik alkalmasak a korábban megszerzett mérnöki tudásuk és a képzés során elsajátított ismeretek birtokában az új tudományos eredmények befogadására, alkalmazására, a korszerű hegesztett szerkezetek tervezésére a gyártási, a minőségbiztosítási és a gazdaságossági szempontok figyelembevétele mellett.
Képzési idő
2 félév
Képzési díj
380000 Ft/félév+80000Ft záróvizsga díja
Helyszín
Miskolci Egyetem
Szerezhető végzettség
Nemzetközi Hegesztett Szerkezet Tervezőmérnök
A diplomát az MHtE mint Nemzeti Meghatalmazott Testület ad ki.
Főbb témakörök - tárgyak
A képzés 7 modulból áll: 1. modul: Hegesztési technológiák, 2. modul: Anyagok feszültségei, 3. modul: Hegesztett szerkezetek tervezése, 4. modul: Hegesztett kötések tervezése, 5. modul: Hegesztett lemezszerkezetek tervezése, 6. modul: Hegesztett szerkezetek optimálása, 7. modul: Gyártás, költségek, minőség és ellenőrzés. Egy szakmai tervezési feladat végigvitele
Felvételi követelmények
Jelentkezhet, aki alapképzésben gépészmérnöki, építőmérnöki, vagy közlekedésmérnöki szakon szerzett szakképzettséggel rendelkezik (főiskolai, BSc-oklevél, egyetemi, MSc-diploma) és legalább egy éves szakmai gyakorlata van. Más műszaki felsőfokú végzettséggel felvételizni kell.
Bővebb leírás

A képzés megfelel a Nemzetközi Hegesztési Intézet (International Institute of Welding, IIW, 58 ország tagja a világon) ajánlásának. Az IIW-nek Magyarország képviseletében a Magyar Hegesztési Egyesület (MAHEG) és a Magyar Hegesztéstechnikai és Anyagvizsgálati Egyesülés (MHtE) a tagja.

A képzés időtartama 2 félév, 250 óra, mely 2019. szeptember – 2020 május között, általában minden hónap második hetén 3 nap (szerda-csütörtök-péntek).

Minimális csoportlétszám: 15 fő.

További információk:

http://geik.uni-miskolc.hu/intezetek/EVG/ http://iiwelding.org/
https://mhte.webnode.hu/
 

Képzésfelelős: Prof. Dr. Jármai Károly, egyetemi tanár, Gépészmérnöki és Informatikai Kar,  jarmai@uni-miskolc.hu

Kapcsolódó képzések