Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Könnyűfém-öntvények szövetszerkezete és tulajdonságai

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Szervezetre szabott, zárt  
Képzés célja
A könnyűfém-öntvények szövetszerkezetének és tulajdonságai alapos megismerése, azok alkalmazás közbeni használatát megalapozó tudás kialakítása.
Képzési idő
1-3 nap
Képzési díj
Kérjen ajánlatot!
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Főbb témakörök – tárgyak
Elmélet: Hipoeutektikus és eutektikus összetételű Al-Si ötvözetek dermedése és a kialakuló öntött szövetszerkezete. Az öntészeti alumíniumötvözetekben előforduló inhomogenitások forrásai és csökkentési lehetőségei. Az Al-Si öntészeti ötvözetek szennyezőinek hatása és csökkentési lehetőségei. Főbb alumínium öntési technológiák és jellemzőik (Bodenguss, Kippguss, Rotacast, Niederdruckguss, CPS, stb). Főbb öntési paraméterek, hatásai az öntvényminőségre. A hipoeutektikus és eutektikus összetételű Al-Si ötvözetek hőkezelése, hőkezelési hibák, hatásai, intézkedések
Gyakorlat: A laboratóriumi kísérlet során öntött próbatesteken metallográfiai vizsgálatok elvégzése. Szekunder dendritág távolság meghatározása a falvastagság függvényében. (A módosítottság mértékének meghatározása etalonképekkel történő kiértékeléssel. A szemcsefinomítás ellenőrzése színes maratással.)
Intermetallikus vegyületfázisok megjelenési formáinak áttekintése.
Felvételi követelmények
Műszaki BSc végzettség
Bővebb leírás

A képzés szakmai vezetője: Dr. Erdélyi János, e-mail: janos.erdelyi@uni-miskolc.hu