Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hidegkamrás alumínium nyomásos öntészet

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Szervezetre szabott, zárt  
Képzés célja
Magas szintű hidegkamrás alumínium nyomásos öntészeti ismeretek átadása.
Képzési idő
1-3 nap
Képzési díj
Kérjen ajánlatot!
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Főbb témakörök – tárgyak
Elmélet:
A nyomásos öntés technológiája: A nyomásos öntés technológiájának fő jellemzői: A nyomásos öntőgépek típusai, általános felépítése. A nyomásos öntőgépek fő részegységei.
A nyomásos öntőgépek működése: Az öntőegység feladata, működése, típusai. A záróegység feladata, működése. Öntvény kilökés, magmozgatás, az öntőgép energiaellátása
nyomásos öntészeti eljárás: A kamratöltés folyamata és jellemzői. A formatöltés folyamata és jellemzői. Utánnyomás (préselés) feladata.
A nyomásos öntvényekkel szemben támasztott követelmények: Nyomástömör öntvények, előírt szilárdsági tulajdonságú öntvények, méretpontos öntvények és kiváló felületi minőségű öntvények gyártása.
A nyomásos öntészeti folyamat optimalizálása és ellenőrzése: Gépparaméterek és az öntvényminőség kapcsolata. A nyomásos öntés műszaki paramétereinek meghatározása.
A nyomásos öntő szerszámok: Az öntőszerszámok felépítése, szerkezete, anyagai, kezelése. Az öntőformák hőegyensúlyának biztosítása.
Gyakorlat:
Nyomásos öntőgép működése. Nyomásos öntő szerszám részei, működése. Nyomásos öntészeti technológia tervezés alapismeretei. Nyomásos öntvények hibaanalízise.
Felvételi követelmények
Műszaki BSc (korábban főiskolai) végzettség
Bővebb leírás

A képzés szakmai vezetője: Dr. Erdélyi János, e-mail: janos.erdelyi@uni-miskolc.hu