Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Hulladékkezelési és hasznosítási szakmérnök

#Szakirányú továbbképzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
A hulladékfeldolgozó üzemek, szaktanácsadó intézmények, önkormányzatok, civil szervezetek, szakigazgatási intézmények hulladékgazdálkodás jellegű problémák megoldásával foglalkozó munkatársait, a kapcsolódó tudományterületekre alapozva, új ismeretek átadásával és a régebbi ismeretek elmélyítésével tegye alkalmassá az új kihívásoknak való megfelelésre.
Képzési idő
2 félév
Képzési díj
Kérjen ajánlatot!
Helyszín
Miskolci Egyetem
Főbb témakörök - tárgyak
Hulladék mint nyersanyag, üzemgazdaságtan és menedzsment, a hulladékgazdálkodási üzemek környezet- és egészségvédelme
Hulladékgazdálkodási és -feldolgozási ismeretek:
Hulladékgazdálkodás gépei és üzemtanuk; begyűjtési és üzemi logisztika; a hulladékból mechanikai, optikai eljárással az energetikai, illetve az anyagában hasznosítható hulladékok kiválasztásának technológiái; mechanikai-biológiai hulladékkezelés, stabilizálás, szárítás; elkülönítetten gyűjtött hulladékok feldolgozási technológiái; a csomagolási hulladékok mechanikai, optikai válogatása; a komposztálás alapjai, a biológiailag lebomló hulladékok és a szennyvíziszapok hasznosítása; termikus hulladékhasznosítás és a hulladékból lett termékek felhasználási lehetőségei, minőségi követelmények; hulladékok ártalmatlanítása és mintavételezése; csurgalék-, és szennyvizek tisztítása, kezelése.
Felvételi követelmények
BsC vagy MsC (korábban főiskolai vagy egyetemi) végzettség