Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Áramlás és hőtani ismeretek

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
A képzés elsődleges feladata az, hogy megismertesse a hallgatókat azokkal az alapvető áramlástani és hőtani alapfogalmakkal, összefüggésekkel, amelyek ismeretére a gyakorlatban feltétlenül szükség van.
Képzési idő
1 félév
Képzési díj
200.000 Ft
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Főbb témakörök – tárgyak
Folyadékok tulajdonságai, felületi feszültség, kapillaritás, newtoni súrlódási törvény. Hidrosztatika, nyomásváltozás nyugvó folyadékban. Folyadékba merített sík és görbült felületre ható erő. Kontinuitás. Euler-féle mozgásegyenlet. Bernoulli egyenlet. Impulzustétel. Navier-Stokes egyenletek. Csövek és szerelvények hidraulikai veszteségei. Bevezetés a numerikus áramlástanba (CFD). Hőátadás fajtái: vezetés, konvekció, sugárzás. Egy-dimenziós stacionárius hővezetés és konvektív hőátadás egy- vagy több rétegű síkfalban és hengeres falban és gömbhéjban. Hőmérséklettől függő hővezetőképesség (síkfal, hengeres fal, gömbhéj). Energia egyenlet. Teljesen kialakult lamináris áramlás: hőátadás Couette áramlásban és csőáramlásban.
Felvételi követelmények
Műszaki BsC vagy MsC (korábban főiskolai vagy egyetemi) végzettség
Bővebb leírás

Képzésfelelős: Dr. Bencs Péter, egyetemi docens, arambp@uni-miskolc.hu