Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Nyomástartó berendezések, csővezetékek szilárdsága

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
A képzés célja az, hogy a résztvevők ismereteket kapjanak a nyomástartó rendszerek (edények, csővezetékek és egyéb nyomás vagy vákuum alatt működő berendezések) szilárdsági méretezésével és ellenőrzésével kapcsolatban.
Képzési idő
20 óra
Képzési díj
Kérjen ajánlatot!
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Bővebb leírás

A nyomástartó berendezések nagy veszélyességű berendezéseknek számítanak, mivel a környezetitől eltérő nyomású és hőmérsékletű, gyakran veszélyes közegek művelete (pl. tárolás, hőátadás, keverés, anyagátadás stb.) zajlik bennük. A képzés során a résztvevők megismerik az ezzel kapcsolatos a mérnöki feladatok jogszabályi hátterét, kezdve a tervezéstől, a gyártáson és ellenőrzésen át a kivételes üzemállapotokig.

A szilárdsági tervezés tárgyalása során bemutatjuk a fő szerkezeti elemek (köpeny, edényfenekek, csonkcsatlakozások, alátámasztások stb.) szabványi számítási eljárásait, igény szerint különböző szabványi környezetben (pl. ASME VIII, EN 13445 stb.)

Mindemellett betekintést nyújtunk a feszültséganalízis témakörébe, elsősorban a végeselemes analízis alapjaival és lehetőségeivel ismerkedhetnek meg a résztvevők.

A képzésért felelős: Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet

Dr. Siménfalvi Zoltán zoltan.simenfalvi@uni-miskolc.hu

Dr. Petrik Máté mate.petrik@uni-miskolc.hu

 

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? - vegyipar, energetika-, élelmiszer-, gyógyszeripar és kapcsolódó szakterületek mérnökei