Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Környezetvédelmi (atomenergiai) felelősség

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
Az atomenergia felhasználásához kapcsolódó felelősségi rendszerek bemutatása.
Képzési idő
20 óra
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Bővebb leírás

A képzés 3 részből áll. Az első részben megismerhető a nemzetközi jog forrásai, hatásköre viszonya a nemzeti joghoz. Az atomenergiai felelősség körében található Bécsi és Párizsi Egyezmény bemutatása, viszonya egymáshoz, és a két egyezmény körében érvényesülő felelősségi rendszer bemutatása. (6 óra) A képzés második részében a nemzetközi felelősség alapjaként megjelölt atomkárokért való felelősség, és a veszélyes üzemi felelősség polgári jogban érvénysülő szabályaival és joggyakorlatával ismerkedhetünk meg. (6 óra) A képzés harmadik részében bemutatjuk az eszköz jellegű környezetjogi szabályozás alapfogalmait, az integratív környezetjog szabályait, a környezeti felelősség komplex rendszerét, valamint az atomenergiára vonatkozó környezetvédelmi és közigazgatási szabályok rendszerét. (8 óra)

A képzésért felelős: Dr. Olajos István, civoliga@uni-miskolc.hu

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? - atomerőművek dolgozói, energiaipar dolgozói, atomenergiai szakjogászok, környezetvédelmi és munkavédelmi szakemberek