Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Atomerőművi berendezések hegesztése

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó előírás rendszerek, valamint a területen alkalmazott anyagminőségek hegeszthetőségének és az alkalmazható hegesztéstechnológiáknak a megismerése.
Képzési idő
20 óra
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Bővebb leírás

Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó speciális ismeretek átadása az aktuális előírásrendszerek, az alkalmazott anyagminőségek és a korszerű hegesztéstechnológiai megoldások figyelembevételével.

Az atomerőművi berendezések hegesztésére vonatkozó előírások áttekintése. Osztályba sorolás. Személyzetre vonatkozó előírások. Technológiavizsgálat. Munkapróba. Jellegzetes varratkialakítások. A hegesztett kötések vizsgálatának specifikus kérdései. Atomerőművekben alkalmazott anyagok és hegeszthetőségük: nyomástartó edényekben alkalmazott szénacélok, rozsdamentes acélok, melegszilárd acélok. Vegyes kötések. Villamos ívhegesztések. Plazmaív hegesztés. Elektronsugaras hegesztés. Csaphegesztés. Műanyaghegesztés. A hegesztéses javítás lehetőségei és korlátai. Felrakó hegesztés. Termikus szórás.

A képzésért felelős: Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet, Dr. Gáspár Marcell egyetemi docens, metgaspar@uni-miskolc.hu

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? - Az atomerőművi berendezések hegesztése iránt érdeklődő mérnökök, hegesztőmérnökök.