Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Áramlástechnikai gépek

#Rövid szakmai képzés   #Műszaki   #Nyitott  
Képzés célja
A résztvevők ismereteket szereznek az áramlástechnikai gépek működésének és legfontosabb üzemi jellemzőinek oktatása során. A képzés során a folyadékot és gáznemű anyagot szállító rendszerek felépítését és működésének szempontrendszerét ismerhetik meg konkrét feladatokon keresztül.
Képzési idő
Elmélet 30 óra; Gyakorlat 15 óra
Képzési díj
Kérjen ajánlatot!
Képzés helyszíne
Miskolci Egyetem
Felvételi követelmények
Mérnöki előképzettség ajánlott
Bővebb leírás

Kivétel nélkül minden projekt során energetikai szempontok is megjelennek. Minden energetikai alapú rendszerben áramlástechnikai gépek biztosítják a gázok és folyadékok szállítását, valamint a technológiai rendszerek mint például alacsony/nagynyomású terek fenntartását. Sok esetben az energia jelentős részét (villamos, mechanikai energia) az áramlástechnikai gépek emésztik fel.

Ahhoz, hogy egy áramlástechnikai gép kiválasztása megfelelő legyen, tehát alkalmas legyen a feladatra elengedhetetlen a gép üzemállapotának ismeret. Ennek az ismeretnek a hiánya sok esetben eredményez hibás projektszervezést egy adott cél elérése esetén.

Az áramlástechnikai gépek tématerületén a csővezetékeket, azok összekapcsolását és elemeit, turbó- és dugattyús szivattyúkat, ventilátorokat, turbinákat mutatjuk be, ahol ezek egy egységes rendszert alkotnak. A képzés alapvető hőtani és áramlástani alapokat követel meg azonban önmagában is elegendő ismeretanyagot ad tervezési és kivitelezési munkálatok hatékony lebonyolításához. Lehetőség van laboratóriumi gyakorlatokra, valamint az ismeretanyag jól társítható numerikus alapú megoldásokhoz és azok kiértékeléséhez.

A képzés során összpontosítunk a gépek alkalmazhatóságának minél szélesebb körű bemutatására, amit használhatunk épületenergetika, szerszámgép gyártás, elszívás, alacsonyabb/magasabb nyomású terek, és sok más alkalmazott mérnöki feladat elvégzéséhez.

Minimális és maximális létszám: min 5 fő, max 30 fő

A képzés tervezett indítása: igény szerint bármikor

Kinek ajánljuk? - gépészmérnök, villamos rendszermérnök, szabályozástechnikai mérnök, épületgépész, energetikus, műszaki beállítottsággal rendelkezők

A képzés szakmai felelőse: Dr. Szaszák Norbert GÉIK, e-mail: szaszak.norbert@uni-miskolc.hu