Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Borélvezet ínyenceknek

#Rövid szakmai képzés   #Üzleti   #Nyitott  
Képzés célja
A kurzus azoknak a kíváncsi borkedvelőknek szól, akik a borkóstolás alapjait már elsajátították, a hazai kínálattal tisztában vannak, viszont szeretnének eligazodni a divatos külhoni termőtájakon is.
Képzési idő
7*3 óra, 7 hét
Képzési díj
110.000 Ft+ÁFA
Helyszín
Miskolci Egyetem
Főbb témakörök - tárgyak
1. Egy kis ismétlés: mi a bor, fő borstílusok
2. Nemzetközi kitekintés – Európa
3. Nemzetközi kitekintés – tengeren túl
4. Étel – és borpárosítások alapjai
5. A pezsgő világa
6. Francia mindennapok
7. Spanyol finomságok
8. Olaszország ízei
9. Sajt és bor
10. Húskedvelők klubja
11. Mit tesz a fűszerezés?
12. Bor a pincében – az érlelés művészete
13. Édes bor vagy Tokaj?
14. Örömkóstolás
Bővebb leírás

Heti egy alkalommal, 17.00 – 20.00 óra között, összesen 7 alkalom, 7 héten keresztül, alkalmanként 2 x 90 perces időtartamban.

Minden elméleti előadást 6 különféle bor kóstolása követ. A borok mellé a tematikába illeszkedő élelmiszereket, alapvető íz-sztenderdeket is kóstolunk.

A tananyagot digitalizált formában elérhetővé tesszük a résztvevők számára.

Ízelítő:

Francia finomságok – A sauvignon blanc, cabernet sauvignon, merlot, syrah, és a

grenache világa (Champagne, Sancerre, Loire, Bordeaux, Rhône, Chateauneuf-du-Pape)

Ibéria más szemmel – Spanyolország, Portugália és Itália gyöngyszemei

Mit kínál az olasz bor? – Az Alpok világa, Piemont és Toszkána, Dél-Itália

Főzzünk valamit! – Gyorsan, egyszerűen, borral, borhoz! Étel- és bor az asztalon.

A bor női szemmel – Minden, amit a borról tudni szeretnél

A kurzus előadója: Dr. Mészáros Gabriella AIWS c. egyetemi docens, nemzetközi borakadémikus, szerkesztő, szakíró