Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Téged is vár a Paks II. Akadémia!

2020. július 14., 13:30
Folytatódik az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés a Miskolci Egyetemen

A Paks II. projektről és az új blokkokról

Pakson két új, egyenként 1200 MW teljesítményű blokk épül a Paksi Atomerőmű 2030-as években leállításra kerülő egységeinek kiváltására. A beruházás célja, hogy a fogyasztók továbbra is hazai forrásból, klímabarát módon termelt, megfizethő árú áramhoz jussanak, amely éjjel-nappal rendelkezésre áll. Az új paksi blokkok az elérhető legbiztonságosabb, ún. 3+ generációs technológiát képviselik, és a legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelelnek.

Az új blokkoknak kulcsszerepük lesz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Ha nem épülne meg Paks II., akkor a jelenlegi négy blokk leállítása után fosszilis energiahordozó használatára kellene áttérni, ami hozzávetőleg 36 százalékkal növelné meg Magyarország szén-dioxid-kibocsátását.

A Paks II. Zrt. tapasztalt és fiatal mérnököket egyaránt vár soraiba, ezért meghirdette a Paks II. Akadémiát. Az Akadémia célja, hogy színvonalas képzési programokkal bővítse az egyetemi hallgatók tudását és az atomenergiával kapcsolatos ismereteit. Ennek érdekében a Paks II. Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésének eredményeként létrejött az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szak, amelynek 2. évfolyama indul 2020 őszén.

Az első 15 fő jelentkező képzését a Paks II. Zrt. finanszírozza!

A képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

További információk: ITT