Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Téged is vár a Paks II. Akadémia!

2019. július 14., 17:50
Atomerőművi üzemeltetési szakmérnök képzés indul a Miskolci Egyetemen!

A Paks II. projektről és az új blokkokról

Pakson két új, egyenként 1200 MW teljesítményű blokk épül a Paksi Atomerőmű 2030-as években leállításra kerülő egységeinek kiváltására. A beruházás célja, hogy a fogyasztók továbbra is hazai forrásból, klímabarát módon termelt, megfizethő árú áramhoz jussanak, amely éjjel-nappal rendelkezésre áll. Az új paksi blokkok az elérhető legbiztonságosabb, ún. 3+ generációs technológiát képviselik, és a legszigorúbb nemzetközi követelményeknek is megfelelnek.

Az új blokkoknak kulcsszerepük lesz az éghajlatváltozás elleni küzdelemben. Ha nem épülne meg Paks II., akkor a jelenlegi négy blokk leállítása után fosszilis energiahordozó használatára kellene áttérni, ami hozzávetőleg 36 százalékkal növelné meg Magyarország szén-dioxid-kibocsátását.

A Paks II. Zrt. a beruházás során több száz felsőfokú végzettségű műszaki szakember felvételét tervezi. A Társaság tapasztalt és fiatal mérnököket egyaránt vár soraiba.

Az új atomerőművi blokkok létesítéséről és a Paks II. Akadémiáról további információkat a www.paks2.hu oldalon olvashatsz.

A Paks II. Akadémia célja, hogy színvonalas képzési programokkal bővítse az egyetemi hallgatók tudását és az atomenergiával kapcsolatos ismereteit. Ennek érdekében a Paks II. Zrt., valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Debreceni Egyetem, a Pannon Egyetem, a Miskolci Egyetem és a Dunaújvárosi Egyetem együttműködésének eredményeként létrejött az atomerőművi üzemeltetési szakmérnök szakirányú továbbképzési szak.

A képzés helyszíne: Miskolci Egyetem

További információk: ITT