Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Napelemeserőmű- és napkollektor-létesítő szakmérnök és szakember szakirányú továbbképzés indul a Miskolci Egyetemen!

2021. november 23., 13:20
A napkollektoros rendszerek, valamint a napelemes erőművek száma és beépített kapacitása az elmúlt 10 évben ugrásszerűen nőtt Magyarországon. Ezzel egyidőben egyre nagyobb igény jelentkezik a hozzáértő szakemberek, szakmérnökök képzésére.

A tervezés, engedélyezetetés és kivitelezés mellett az üzemeltetés, azaz a megfelelően elvégzett karbantartások, a (táv)felügyelet és a távvezérelhetőség lehetőségének megteremtése egyre fontosabb a szolár rendszerek, valamint az erőművek hatékonyságának és élettartamának megtartása, továbbá a Villamos- és Hőenergia Rendszerrel történő hatékony kooperálása érdekében. A képzés célja olyan szakemberek képzése, akik a már megszerzett műszaki képzési területhez tartozó ismereteiket elmélyítve képesek a napkollektoros rendszerek és a napelemes erőművek tervezési, kivitelezési és üzemeltetési folyamatok mérnöki módszerek segítségével történő elemzésére, értékelésére és fejlesztésére.

Bővebb információ és jelentkezés: 

Napelemeserőmű- és napkollektor-létesítő szakmérnök ITT

Napelemeserőmű- és napkollektor-létesítő szakember ITT