Annak érdekében, hogy Önnek a legjobb élményt nyújtsuk "sütiket" használunk honlapunkon. Az oldal használatával Ön beleegyezik a "sütik" használatába.

Az országban egyedülálló szakirányú továbbképzés, a Kutatási és innovációs szakmérnök képzés indul szeptemberben!

2021. augusztus 4., 13:30
A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kara egyedi és hiánypótló szakirányú továbbképzést indít mérnökök számára.

Az egyre növekvő kutatási potenciál és piaci nyomás a folyamatos fejlesztésre és a kutatási eredmények mielőbbi gyakorlati hasznosítására megteremtette az igényt az akadémiai és a műszaki-gazdasági szereplők között közvetítő szakemberekre, akik a K+F+I tevékenységet folytató szervezetek projektjeinek értékelését, tervezését, előkészítését és a megvalósítás koordinálását képesek ellátni, és alkalmasak a kutatás-fejlesztéshez kapcsolódó stratégiai döntések előkészítésére.

A mérnökképzésben ezen ismeretekre jelenleg kevés hangsúlyt fektetnek, így a képzés hiánypótló, hiszen végzett mérnökök számára olyan gyakorlati, új ismereteket és más szempontú megközelítéseket ad, amelyek segítik a K+F+I projektek  menedzselését, megvalósítását a nyitottabb, együttműködést igénylő, közös, produktív gondolkodás révén.

A Kutatási és innovációs szakmérnök szakirányú továbbképzés a Miskolci Egyetem több tudományterületet lefedő képzési és kutatási portfóliójára építve hidat képez a műszaki, üzleti, az akadémiai és a piaci területek között annak érdekében, hogy az itt végzett szakemberek képesek legyenek tudományos alapú innovációkat nemzetközi szinten is piacképes termékké és szolgáltatássá fejleszteni.

A továbbképzés kétféléves és szakmérnöki diplomát ad.

A képzés tervezett indítása: 2022. február

Bővebb információ és jelentkezés: ITT!